Atlantic Petroleum leverer underskud i første kvartal

Atlantic Petroleum kom ud af første kvartal med et underskud efter skat på 2,7 mio. kr.   Fold sammen
Læs mere
Foto: Cézaro De Luca
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Atlantic Petroleum kom ud af første kvartal med et underskud efter skat på 2,7 mio. kr. Sidste års kvartalsregnskab viste et overskud på 5,4 mio. kr. Gælden er blevet mindre.

Det viser selskabets regnskab for første kvartal, der er offentliggjort onsdag.

Bruttoresultatet viser et rundt 0, mens driften viser et underskud på 2,3 mio. kr. mod et overskud på 6,8 mio. kr. samme periode sidste år.

Bankgælden er skrumpet til 52,3 mio. kr. fra 68,7 mio. kr. samme periode sidste år.

»Atlantic Petroleums fokus for 2018 er at fastholde stabilitet. De centrale punkter, der blev angivet i slutningen af 2017, bliver fastholdt. De handler om at holde omkostningerne nede, holde sig klar til indtægter fra afhændede aktiviteter og være fleksible nok til at vurdere nye udsigter, der er tilpasset vores finansiering,« siger Graeme Fawcett, der er administrerende direktør, i en meddelelse.

Selskabet solgte sin andel i Orlando-oliefeltet i havet nordøst for Storbritannien i maj sidste år, hvor aftalen lyder på, at Atlantic har ret til at modtage 2 pct. af omsætningen fra de første 5 mio. tønder olie fra Orlando, hvorefter andelen stiger til 4,35 pct. af al produktion derefter.

Atlantic oplyser, at omsætningen fra Orlando ikke ventes at ramme resultatopgørelsen inden tidligt i 2019. Derfor venter selskabet ikke at tjene penge i 2018.

/ritzau/FINANS