Atlantic Petroleum går i tænkeboks efter skidt nyt fra partner

Atlantic Petroleums bestyrelse skal mødes for at diskutere de seneste meldinger fra partneren Iona Energy vedrørende Orlando-feltet i den britiske del af Nordsøen.

Foto: GARY CLEMENT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af en kortfattet meddelelse onsdag eftermiddag.

»Bestyrelsen i Atlantic Petroleum skal mødes med sine rådgivere for at diskutere konsekvenserne for Atlantic Petroleum, samt hvorledes det skal adresseres. Selskabet vil komme med en yderligere opdatering, når konsekvenserne og svarene derpå er klare«, skriver Atlantic Petroleum i meddelelsen.

Iona Energy skriver onsdag, at det foreslåede salg af Orlando-projektet til et globalt energiselskab alligevel ikke bliver til noget, og at det netop var en vigtig komponent for selskabet finansielle restrukturering.

Atlantic Petroleum ejer 25 pct. af Orlando-feltet.

Iona skriver i sin meddelelse, at det som følge af det glippede frasalg af dele af Orlando-projektet mangler væsentlig finansiering af projektet. Heller ikke Atlantic Petroleum ventes at kunne finansiere sin del af omkostningerne ved projektet.

Atlantic Petroleum er voldsomt presset af den lave oliepris og meddelte i august, at det undersøger de strategiske muligheder nærmere, herunder et salg eller en fusion.

Atlantic Petroleum havde et underskud før skat på 484 mio. kr. i 2014. I de første seks måneder af 2015 er det blevet til et underskud på 101,6 mio. kr. Selskabets likvider udgjorde ved udgangen af juni 15,2 mio. kr.