Atlantic Petroleum-aktien buldrer frem efter ny låneaftale

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum er gået i udbrud fra begyndelsen af onsdagens danske aktiehandel, efter at selskabet har indgået en ny låneaftale med London Oil and Gas, der pumper 8 mio. pund - eller knap 80 mio. kr. - ind i selskabet.

Det færøske olieselskab Atlantic Petroleum er gået i udbrud fra begyndelsen af onsdagens danske aktiehandel, efter at selskabet har indgået en ny låneaftale med London Oil and Gas, der pumper 8 mio. pund - eller knap 80 mio. kr. - ind i selskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: DAVID MILLS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter fem minutters handel stiger aktien med 29 pct. til 12,90 kr., selv om regnskabet for første kvartal fortsat viste store udfordringer og et kæmpe tab på bundlinjen. Den nye låneaftale giver nemlig mulighed for at kigge fremad og bygge en nye portefølje op.

»Vi er meget glade for at kunne annoncere låneaftalen med London Oil and Gas. Den sikrer finansiering til Atlantic Petroleum og gør selskabet i stand til at begynde at opbygge en ny portefølje. I det seneste år har vi fokuseret på vores likviditet og på at sikre så meget værdi som muligt fra vores Nordsø-portefølje - samt at mindske vores eksponering til nye og eksisterende passiver - og det arbejder fortsætter stadig,« siger Ben Arabo, der er administrerende direktør hos Atlantic Petroleum, i en meddelelse.

Onsdag morgens stigning cementerer desuden Atlantic Petroleums position som den klart bedst præsterende aktie i København i 2016. År til dato er aktien nu gået frem med hele 106,4 pct.