Athena tager en stor bid af hostingmarkedet

Opkøb. Sønderjysk it-koncern næststørst blandt mindre og mellemstore virksomheder inden for outsourcing af it efter opkøb til 60 mio. kr..

Den fremstormende sønderjyske it-virksomhed, Athena IT-Group A/S, har købt en af landets førende hostingvirksomheder, Munk Hosting A/S i Odense, og bliver dermed den næststørste hosting- udbyder til mindre og mellemstore virksomheder efter TDC Hosting A/S.

Athena, der tidligere på året blev noteret på First North, oplyste i september, at der var indgået aftale om køb af en betydningsfuld dansk virksomhed inden for området, og efter en vellykket due diligence er handlen til 60 mio. kr. nu en realitet.

Milepæl i strategiplan»Opkøbet af Munk Hosting er en milepæl i vores ambitiøse strategiplan om at blive en af Nordens førende udbydere af hosting og it-outsourcing til mindre og mellemstore virksomheder. Vi overhaler vores nærmeste konkurrenter indenom og skaber en ny storspiller på det danske marked. Stordriftsfordele og synergier vil samtidig give vores virksomhed en betydelig højere overskudsgrad i det kommende år,« siger adm. direktør Peter Kroul, der stiftede Athena IT-Group i 1995.

Athena har for nylig lanceret et komplet it-sourcingkoncept i Danmark og Nordtyskland, som gør det muligt at oursource en virksomheds komplette it-løsninger inklusive drift til et centralt hostingcenter til en fordelagtig fast pris pr. medarbejder pr. måned.

Andet opkøb siden majKøbet af Munk Hosting af den hidtidige ejer, Helge Munk, er det andet opkøb, der gennemføres siden optagelsen på First North i maj 2007, og det følger strategien om at anvende markedspladsen til at ekspandere gennem opkøb. Munk Hosting omsætter for knap 40 mio. kr.

Athena IT-Group A/S anser handelen for at være meget gunstig og opjusterer budgettet for 2007-2008 til en samlet omsætning på cirka 100 mio. kr. og et driftsresultat i størrelsesordenen ti mio. kr. efter integrationsomkostninger.