Ateas anmeldelse førte til ransagninger

Ateas politianmeldelse af konkurrenten 3A-it og en tidligere salgsdirektør fik i går Bagmandspolitiet til at ransage flere adresser. Efter politianmeldelsen dukkede en ukendt medskyldig overraskende op internt hos Atea.

Foto: Jens Astrup. Adm. direktør for Ateas danske forretning, Morten Felding. Atea havde tirsdag oplyst, at virksomheden har politianmeldt tyveri af forretningshemmeligheder. Atea mistænker en tidligere salgsdirektør for ulovligt at have indsamlet og videregivet forretningskritiske interne Atea-dokumenter i stor skala til virksomheden 3A-it, som mistænkes for uberettiget at have brugt disse erhvervshemmeligheder.
Læs mere
Fold sammen

For en måned siden, helt præcis 16. november, politianmeldte Atea en tidligere salgsdirektør samt den konkurrerende virksomhed 3A-it for overtrædelse af markedsføringsloven. Men Atea kunne først tirsdag orientere offentligheden, da Bagmandspolitiet skulle have tid til at efterforske sagen. Efterforskningen førte tirsdag til, at politiet skred til handling.

»Der er foretaget ransagninger i dag (tirsdag, red.) på relevante adresser, og når man laver en ransagningsaktion, er det selvfølgelig vigtigt, at tingene er koordinerede,« siger statsadvokat og chef for Bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen.

Atea politianmeldte sagen efter flere måneders interne undersøgelser, som viste, at vitale oplysninger om kunder var blevet stjålet og misbrugt. Ifølge Atea førte politets efterfølgende efterforskning frem til, at endnu en person – til Ateas store overraskelse – viste sig at være involveret i sagen. Vedkommende, der bistod med at fiske oplysninger ud af Atea til brug hos konkurrenten 3A-it, har i mange år været ansat i Atea, men blev suspenderet tirsdag morgen, oplyste Atea på et pressemøde tirsdag.

»Vores HR-direktør har talt med den pågældende person og aftalt, at han bliver suspenderet. Han har udtalt, at han har dummet sig, så han har bekræftet, at han har gjort noget, han ikke skulle,« sagde Morten Felding, adm. direktør for Atea i Danmark.

Morten Felding oplyste, at den suspenderede medarbejder bistod 3A-it i foråret 2015, altså efter at virksomheden 3A-it var etableret.

Om den suspenderede Atea-medarbejder er sigtet for overtrædelse af markedsføringsloven, vil chefen for Bagmandspolitiet ikke oplyse, men han bekræfter, at der er sigtede i sagen.

»Vi har sigtet to personer og et selskab,« siger Morten Niels Jakobsen.

Bagmandspolitiet efterforsker fortsat sagen for at undersøge, om der er grundlag for at drage nogen strafferetligt til ansvar. Politiet undersøger også, om der er bestikkelse involveret. Underforstået om der er nogen sammenhæng mellem bestikkelsessagen og sagen om mulig overtrædelse af markedsføringsloven.

»Det er et andet vigtigt aspekt. Du kan jo se, at det er nogle af de samme selskaber, der optræder,« siger Morten Niels Jakobsen.