Atea-topchef efter grimme sager: Vi har strammet op

Atea-topchef måtte da han trådte til i 2014 rydde gevaldigt op i IT-virksomheden, som ifølge chefen tidligere accepterede, at »der ikke var så klare linjer og holdninger.«

Morten Felding, direktør i Atea, siger, at virksomheden vil samarbejde fuldt og fast med politiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Nordens største IT-koncern Atea er ramt af massiv bestikkelsesskandale, efter at Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har sigtet to virksomheder for bestikkelse i forbindelse med et offentligt udbud.

Atea er en af virksomhederne, og topchef Morten Felding siger nu i et interview med Børsen, at han måtte lave meget om, da han kom til virksomheden i 2014.

»Det handler om, hvordan man ser på partnerskaber, kundeforhold og den slags. Og jeg kan mærke, at organisationen mener, jeg står for en anden linje, mens det nok tidligere var accepteret, at der ikke var så klare linjer og holdninger,« siger administrerende direktør Morten Felding til Børsen.

Han fortæller, at han, siden han tiltrådte som administrerende direktør i Atea i maj 2014, har måttet ændre flere etisk problematiske forhold. Det drejede sig blandt andet om, at de ansatte havde et lidt for løst forhold til, hvordan man omgik kunderne.

Derudover mener Morten Felding, at man i den grad har fået mere fokus på, at virksomhedens arrangementer får et mere fagligt indhold, og der er nu klare teningslinjer i virksomheden, siger Morten Felding. Firmaet afviste onsdag alt viden om, at bestikkelse eksisterer i firmaet. Indtil videre er seks personer varetægtsfængslet i sagen, og hele 13 personer fra Atea og virksomheden A3it er sigtet.