Atea skal levere it til fodboldlandsholdet i Sydafrika

De danske fodbolddrenge kan slappe af med Xbox og HP Mini Metbook, når de drager til VM i Sydafrika. Det sørger Atea for.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks førende leverandør af it-infrastruktur, Atea, har indgået aftale med DBU om at levere it-infrastruktur til det danske fodboldlandshold i Sydafrika, hvor spillerne er samlet, så længe de er med i slutrunden.

Når startfløjtet lyder til VM, vil de danske spillere og staben bag kunne holde sig opdateret på internettet, slappe af i internetcaféen eller tale med kontoret i Brøndby over videokonferenceanlægget.

Altså når de ikke sveder på banen.

Atea har indgået et teknologisponsorat i samarbejde med HP, som skal levere nogle af de største gaming-maskiner til landsholdsspillernes nye internetcafe på hotellet i Sydafrika.

Alle spillere vil også blive forsynet med en HP Mini Netbook til personligt brug.

Derudover leverer Microsoft de nye Xbox 360, og EA Games leverer spil til både pc’er og spillekonsoller, så der bliver rig mulighed for landsholdet for at stresse af mellem kampene og holde kontakten med familie og venner.

- Spillerne på vores nuværende landshold er opflasket med computere, smartphones og iPods. Informationsteknologi er blevet en del af den moderne fodboldspillers liv på farten. Derfor er vi glade for at kunne supplere spillerne med nogle state-of-the-art tilbud til deres hverdag i lejren, som de dels kan bruge som afslapning og underholdning, dels til at holde kontakten med deres familie og venner nede fra den sydligste spids af Afrika, siger kommunikationschef Lars Berendt, DBU.

Atea drager til Sydafrika sammen med landsholdet i starten af juni og skal sørge for, at it-infrastrukturen fungerer for spillerne, trænerne og det administrative personale i DBU.

- Vores nærvær i landsholdslejren giver DBU og spillerne en tryghed for, at it-infrastrukturen altid er up to date, og at de hurtigt kan få løst de hverdagsproblemer, som måtte opstå. Vi må sande, at selv som landsholdsspiller og medlem af landsholdsstaben i en slutrunde spiller it en væsentlig rolle, siger direktør i Atea Søren Jensen.