Atea-sagen: Østre Landsret ophæver navneforbud

Torsdag har landsretten ophævet navneforbuddet i den opsigtsvækkende bestikkelsessag. Det oplyser Østre Landsret.

Foto: Martin Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Østre Landsret har torsdag ophævet navneforbuddet mod syv tiltalte i den såkaldte Atea-sag, der handler om bestikkelse af chefer i Region Sjælland og Rigspolitiet med gourmetmiddage, rejser og IT-udstyr igennem seks år frem til 2014. Det oplyser Østre Landsret til Berlingske.

Retssagen mod de syv begyndte i tirsdags ved Retten Glostrup, og landsrettens afgørelse betyder, at pressen nu må omtale de tiltalte med navn. De tiltalte er følgende:

Claus Hougesen, tidligere koncernchef i Atea i Danmark
Peter Trans, tidligere koncerndirektør i Atea i Danmark
Carsten Ritzau, tidligere salgsdirektør i Atea Danmark
Per Juul Andersen, tidligere salgschef i Atea Danmark

René Clausen, tidligere IT-driftschef i Region Sjælland
Michael Steen Hansen, tidligere IT-direktør i Region Sjælland og siden i Rigspolitiet
Michael Mølkær Jensen, tidligere IT-udviklingschef og en overgang også konstitueret IT-direktør i Region Sjælland

Også virksomheden Atea er tiltalt.

Onsdag kunne Berlingske fortælle, at Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har rejst endnu en tiltale om bestikkelse i den store sag. Den tiltalte er en chef fra Region Sjælland. Dermed er den såkaldte hovedsag i Atea-komplekset nu oppe på i alt ni tiltalte.

Den nyligt tiltalte regionschef er tiltalt for to forhold. Han har som det ene modtaget bestikkelse i form af en rejse til Rom i oktober 2014, hvor en Atea-chef og regionschefen sammen med deres ægtefæller var på en sviptur til den italienske hovedstad med fly, overnatning på hotel og restaurantbesøg. Politiet vurderer at rejsen for tiltaltes vedkommende løb op i over 17.000 kroner for fire dage.

Det andet forhold drejer sig om en rejse til en konference i Edinburgh i oktober 2013, hvor den tiltaltes ægtefælle var med og fik flybilletten betalt. Den kostede 6.700 kroner.

Retssagen mod de otte øvrige tiltalte i hovedsagen blev som nævnt indledt ved Retten i Glostrup i tirsdags, hvor alle nægtede sig skyldige. De tiltalte er anklaget for både bestikkelse, som kan give op til seks års fængsel, og underslæb, som kan give op til otte års fængsel. Politiets samlede konfiskationskrav lyder på 1,2 millioner kroner. Retten har afsat 32 dage til at behandle sagen.