Atea profiterer på multimedieskat

Ib Kunøes IT-selskab Atea viser fremgang i friskt regnskab. Leverandøren af IT-infrastruktur har bl.a. succes med et produkt, der omgår den udskældte multimedieskat.

IT-investoren Ib Kunøe kan glæde sig over multimedieskatten Fold sammen
Læs mere
Foto: BJARKE ØRSTED
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nordens største leverandør af IT-infrastruktur, Atea, viser pæne takter i regnskabet for 1. kvartal. Omsætningen stiger med 12,5 pct. til 1,1 mia. kr., mens driftsresultatet vokser med 32,8 pct. til 48 mio. kr.

Mange kunder udskød investeringer i IT-hardware i kriseåret, og det betyder, at der er et efterslæb på investeringerne, som nu udmønter sig i stigende efterspørgsel.

Samtidig har Atea med god timing lanceret produktet "Det frie valg", der gør, at virksomheder kan give medarbejderne udstyr som mobiltelefoner, computere og bredbåndsforbindelser, som bliver finansieret over bruttolønnen. Dermed kan medarbejderne omgå den omstridte multimedieskat, og det er med til at øge efterspørgslen efter løsningen.

Selskabet er en del af Atea-koncernen, der er børsnoteret i Oslo og har en samlet omsætning på ca. 11 mia. kr. IT-investoren Ib Kunøe, kendt fra bl.a. Mercuri Urval, ejer knap 30 pct. af aktierne.