Atea overtager TDCs erhvervscentre

Flere end 130 arbejdspladser reddes gennem aftale med landets største IT-leverandør, der selv var blevet sagt op.

TDCs erhvervscenter i Rødekro er et af de 14, som er blevet sagt op, og som nu fra marts bliver en del af IT-leverandøren Ateas salgsnet i Danmark. Foto: TDC Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 14 erhvervscentre i hele landet, som telegiganten TDC for nylig opsagde, bliver i stedet samarbejdspartner med Skandinaviens største IT-leverandør, Atea, der blev sagt op ved samme lejlighed.

Det sker fra 1. marts, hvor erhvervscentrene fra Hjørring over Rødekro til Frederikssund bliver forhandlere af Ateas sortiment. Dermed reddes arbejdspladser for flere end 130 medarbejdere, som var blevet sagt op af TDC.

Atea ønsker med samarbejdet at få en større, lokal tilstedeværelse.

»Gennem et kommende samarbejde med erhvervscentrene får Atea mulighed for at få en endnu stærkere lokal forankring. Den mulighed har vi selvfølgelig grebet. Vi er af den overbevisning, at kunderne er interesserede i at møde deres IT-leverandør lokalt. Da TDC for nylig opsagde partnerskabet både med de lokale erhvervscentre og med Atea, lukkede det en dør for os og åbnede 14 nye,« siger Søren Jensen, Ateas direktør for fremtidige forretninger, i en meddelelse.

Salg begynder i december

Erhvervscentrene skal levere rådgivning, og kunderne kan købe produkter og tjenester herfra foruden at kunne handle i Ateas netbutik. Allerede fra december vil erhvervscentrene sælge et udvalg af Ateas IT-produkter.

TDC opsagde i september aftalen med de 14 erhvervscentre. Hidtil havde de 29 TDC-erhvervscentre været drevet af 18 partnere. Nu er fem tilbage til at stå for de 13 erhvervscentre, som fortsætter. Samtidig blev Atea opsagt af TDC.

TDC solgte i 2008 sine erhvervscentre fra for at lade eksterne partnere stå for dem.

Atea, der leverer IT-udstyr gennem sin handelsportal, har IT-millionæren og -investoren Ib Kunøe som bestyrelsesformand og storinvestor og har gennem det seneste år mærket, at det strammer til. Selskabet har været igennem flere større fyringsrunder.