Atea køber Axcess

IT-selskabet fortsætter under eget navn men på nye adresser, og der vil ikke ske afskedigelser.

Morten Felding, direktør i Atea Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Skandinaviens største IT-leverandør Atea køber IT-virksomheden Axcess med omkring 200 medarbejdere.

Prisen på opkøbet er ikke oplyst, men med købet vil Atea stå stærkere inden for netværks- og kommunikationsløsninger i form af hardware, software og rådgivning inden for blandt andet sikkerhed.

Axcess har hovedsæde i Søborg og kontor i Aarhus og er blandt andet eneleverandør af netværkskomponenter til staten. Selskabet er etableret i 2000. Medarbejderne hos Axcess skal flytte ind på Ateas adresser i Ballerup og Aarhus, men Axcess-navnet vil blive bevaret.

Administrerende direktør i Atea Danmark, Morten Felding, fremhæver selv, at Atea nu står styrket som specialister og rådgivere inden for alle typer af IT-infrastruktur. Han råder dermed over i alt 500 specialister inden for netværk, sikkerhed, kommunikation og datacenterløsninger.

Efter opkøbet beskæftiger Atea Danmark 1.550 medarbejdere og har en omsætning på mere end seks milliarder kroner. Axcess havde i det seneste årsresultat en omsætning på 586 millioner kroner og et overskud før skat på 33 millioner kroner.

Den nuværende ledelse i Axcess med administrerende direktør Stig Abildsø i spidsen fortsætter og vil få ansvaret for den samlede forretningsenhed, og Atea understreger, at der ikke er planer om at afskedige medarbejdere.