Atea klar med dansk topchef

IT-giganten henter Philips' danske landechef ind som ny administrerende direktør.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den skandinaviske IT-gigant Atea har hentet Morten Felding fra Philips-koncernen som ny administrerende direktør for Atea Danmark.

Dermed når Ateas afgående koncernchef, Claus Hougesen, kun at skulle holde stolen varm i to og en halv måned, inden 48-årige Morten Felding senest 1. maj tager over. Claus Hougesen træder i dag, onsdag, tilbage som koncernchef men havde lovet at stå til rådighed som fortsat midlertidig dansk chef, indtil en afløser var udpeget.

Morten Felding, som får ansvaret for 1.400 medarbejdere, er landechef for Philips i Danmark samt direktør for Philips nordiske afdeling for lys, Lighting Nordic. Han har gennem 22 år siddet på ledende stillinger i internationale virksomheder, de seneste seks år hos Philips og før da som administrerende direktør for Xerox Danmark. Han er uddannet fra CBS (Handelshøjskolen i København) og har desuden studeret på Insead i Frankrig.

Atea Danmarks direktion vil derefter bestå af Morten Felding som topchef, direktør Jan Elbæk, direktør Martin Trolle, direktør Søren Jensen og økonomidirektør Malene Rhode Carstensen.

Atea er Skandinaviens største IT-leverandør og resultatet af en fusion mellem danske Topnordic, norske Ementor og svenske Atea. 50-årige Claus Hougesen har bygget Atea op sammen med IT-investor og mangemillionær Ib Kunøe, der er bestyrelsesformand for selskabet, der er børsnoteret i Oslo. De to går nu med nye selskabsplaner sammen. Claus Hougesen har været i koncernen i 16 år men forlader den nu helt, så snart Morten Felding rykker ind. Hougesen aflægger dog onsdag sit sidste koncernregnskab og afløses straks af Atea Norges topchef, Steiner Sønsteby, som beskriver Morten Felding som en afløser med »en solid ballast«.

Morten Felding bor i Charlottenlund med hustruen Pia og børnene Frederikke på 17 år og Lucas på 11 år. I fritiden dyrker han maraton, triatlon og kitesurfing.