Atea har lunkne forventninger til Windows 8

Virksomhederne ser ingen grund til at opgradere fra Windows 7 til Windows 8. Og deres fokus er ikke på pc'en, men på mobile enheder, siger Atea.

Virksomhederne ser ingen grund til at opgradere fra Windows 7 til Windows 8. Og deres fokus er ikke på pc'en, men på mobile enheder, siger Atea. Fold sammen
Læs mere
Foto: KIMIHIRO HOSHINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft kalder det nye barn Windows 8 for den vigtigste lancering nogensinde. Men knap er den millarddyre marketing-kampagne skudt i gang, før en af softwaregigantens store danske samarbejdspartnere, Atea, hælder grus i maskineriet.

»Jeg har ingen forventning om, at migreringen til Windows 8 på traditionelle skrivebords-pc’er og bærbare vil gå hurtigere, end det tidligere er sket. Tværtimod,« siger Søren Jensen, der er direktør i Atea, til Børsen.

Søren Jensens holdning baserer sig for det første på, at pc'ens æra er ved at rinde ud, og såvel privatbrugere som professionelle brugere orienterer sig i stigende grad mod mobile enheder som tablets og mobiltelefoner. Dernæst på, at langt de fleste virksomheder i dag har et ganske velfungerende styresystem i Windows 7, og derfor er der ikke det store incitament til at opgradere.

Det sidste argument bakker IDC-analytiker Anders Elbak op om:

»Hvis man har noget, der fungerer godt nok, og den bagvedliggende integration fungerer, så tror jeg ikke, at der er så mange, der vil fare ud og skifte for at det skal se ens ud,« siger han til Børsen.