Atea-aktie stormer frem trods bestikkelsessag

Selv om it-selskabet Atea i knap to år har været midtpunkt i en omfattende bestikkelsessag, har det ikke stoppet aktien i at storme frem. Ateas formand og hovedaktionær, Ib Kunøe, tjener stort på aktieopturen. Det skriver dagbladet Børsen.

Arkvifoto: Selvom it-selskabet Atea i knap to år har været midtpunkt i en omfattende bestikkelsessag, er det ikke stoppet aktien i at storme frem. Ateas formand og hovedaktionær, Ib Kunøe (tv.), tjener stort på aktieopturen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Atea-aktien, der er noteret på Oslo Børs, er siden årsskiftet steget med cirka 25 pct. og ramte for nylig kurs 100 for første gang siden 2001. Kurshoppet er blandt andet kommet Ib Kunøe til gode, der nu har aktier i selskabet for mere end 2,1 mia. kr.

»Topledelsen er lykkedes med at overbevise markedet om, at selskabet har taget de nødvendige tiltag til, at sagen om bestikkelse, uanset udfaldet, ikke kommer til at påvirke Atea nævneværdigt,« siger Aksel Stenbakken, analytiker hos ABG Sundal Collier, til dagbladet Børsen.

Topchef i Atea Steinar Sønsteby pointerede i forbindelse med selskabets årsregnskab for 2016, at der er blevet strammet gevaldigt op, og at der er gennemgået en proces, der sikrer, at selskabet ikke havner i en lignende situation i fremtiden.

Derudover kunne årsregnskabet også berette om en række nye kontrakter med offentlige kunder.

Atea fik stor opmærksomhed i marts, da it-selskabet ved Retten i Glostrup blev tiltalt for at have ydet aktiv bestikkelse og underslæb af særlig grov karakter fra 2009 til 2014.

Dommen er ikke fældet endnu, men den kan få store konsekvenser for Atea.

Blandt andet har Signe Lynggard Madsen, administrerende direktør i Staten og Kommunernes Indkøbsservice (SKI), der har kontrakter for milliarder hos Atea, sagt, at man kan ophæve samarbejdet øjeblikkeligt, hvis en leverandør bliver dømt for bestikkelse.