Asus tror på stort PC-salg

Firmaet, der opfandt mini-PCen, håber at sælge op mod 13 millioner PCer i år og satser på, at ultratynde bærbare i normal størrelse kan hente penge hjem.

Selv om de er små, kan mini-PCerne alligevel udstyres med DVD-drev. Men nu satser Asus på at sælge helt tynde men lidt større bærbare PCer. Foto: Asustek Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Salget af PCer vil skyde i vejret i år i Europa.

Det forventer den taiwanesiske PC-producent Asus, der regner med at sælge 11-13 millioner bærbare PCer i år, eller 25 procent flere end i 2008. Samtidig vil Asus' nye ultratynde, bærbare PCer antagelig runde en million i styksalg. De kører med en ny Intel-chip og er tiltænkt at ligge midt i markedet mellem de ultrabærbare og prisbillige mini-PCer og »normale« bærbare computere.

»Vi ser en vis stigning i efterspørgselen i Europa, navnlig i Østeuropa. Vi ser et optag i efterspørgselen fra fjerde kvartal,« siger Asusteks topchef, Jerry Shen, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Mini-PCerne storsælger - men uden indtægter

Asus stod bag den første mini-PC, Eee-PC, i slutningen af 2007 og red på en bølge af succes, inden større konkurrenter som Acer, HP og Dell kom på banen med deres mini-PCer.

IDC og Gartner, de to store analysefirmaer, siger, at det netop er mini-PCernes skyld, at PC-branchen ikke er gået tilbage i styksalg. Til gengæld er det mere begrænset, hvad producenterne tjener af penge på de små rejsecomputere. Netop derfor forsøger de at udvikle ultratynde, »normale« bærbare PCer for at kunne tjene penge igen.