Asus klar med iPad-konkurrent

Apple begynder nu at få konkurrence på markedet for tavle-PCer.

Taiwanesiske Asus er til september klar med sin Eee Tablet (til højre), beregnet til at tage noter på og læse bøger på. I begyndelsen af 2011 følger Eee Pad (til venstre), Asus' modtræk til Apples iPad. Foto: Patrick Lin, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu begynder konkurrenterne til Apples armholdte iPad-computer at komme i handelen.

Asus, som opfandt mini-PCen, der har været en af de største succeser i PC-verdenen, er snart klar med sin Eee Pad. Den kommer med Microsoft Windows som styresystem og har både USB-stik og kamera, hvilket Apples iPad ikke har. Desuden kan den anvende Adobes flash-multimediesoftware, som Apple bevidst har fravalgt, men som er meget brugt på nettet.

Læs også: Endnu større PC-salg i vente

»Vi så på, hvordan vi bedst kunne opfylde brugernes behov i alle dele af livet, og jeg mener, at dette er produktet,« siger bestyrelsesformand for den taiwanesiske producent, Jonney Shih, til nyhedsbureauet Reuters.

Skærm på 10 eller 12 tommer

Eee Pad kommer i to udgaver - med 10 eller 12 tommer skærm. På 12-tommermodellen kan man på skærmen kalde et tastatur frem, eller man kan slutte maskinen til et særligt tastatur.

10-tommermodellen vejer 675 gram og er 12,2 millimeter tyk.

Sammen med Eee Pad åbner Asus sin egen udgave af en onlinebutik, hvor man kan købe og hente forskellige småprogrammer. Apples App Store har i øjeblikket omkring 200.000 småprogrammer til både iPhone-telefonen og iPad, mens Googles Android Marked byder på cirka 38.000 småprogrammer til mobiltelefoner med styresystemet Android.

Læs også: Slate er død. Længe leve HP Hurricane

Asus stiller også med en Eee Tavle-PC, der er en elektronisk notesblok, multimedieafspiller og e-bogslæser. Den har en trykfølsom skærm på 2.450 DPI og har en pen, så man digitalt kan tage noter. Eee Tablet har indbygget kamera på to megapixler i opløsning. Batteritiden opgives at være på 10 timer.