Astrid Lindgren og Stieg Larsson solgt

Lydbogstjenesten Storytel, der for nylig købte danske Mofibo, overtager nu blandt andet Astrid Lindgrens og Stieg Larssons forlag.

Manden bag fjerde bind om Lisbeth Salander og - til næste år - det femte i »Millenniumsagaen«, David Lagercrantz, er sammen med Astrid Lindgren blandt de forfattere, hvis bøger udgives på forlaget Nordstedts, som lydbogstjenesten Storytel nu har købt. Arkivfoto: Jonathan Nackstrand, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JONATHAN NACKSTRAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lydbogstjenesten Storytel, som for nylig købte danske Mofibo, er den nye ejer af et af Sveriges ældste bogforlag, Norstedts, og får dermed adgang til en række af de berømteste, svenske forfattere.

Storytel betaler 152 millioner svenske kroner for Norstedts og overtager samtidig Rabén & Sjögren, som er Pippi Langstrømpes »mor« Astrid Lindgrens forlag, samt Norstedts kort. Det gør handelen til en af de største i bogbranchen nogen sinde, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Storytel, som selv kalder sit »Spotify for bøger«, købte i maj i år den danske e-bogstjeneste Mofibo for 100 millioner danske kroner, og Mofibos stifter og administrerende direktør, den unge IT-millionær Morten Strunge, har nu fået ansvaret for både Danmark og Holland, samtidig med at han skal have eksporteret Storytels succes til andre lande.

En drømmehandel

»Dette er en drømmehandel. Gennem opkøbet fører vi Storytels verdnesledende teknik sammen med Sveriges fremmeste forfatterskab,« siger Storytels administrerende direktør, Jonas Tellander, i en udtalelse.

Norstedts har på sin forfatterliste navne som Stieg Larsson, David Lagercrantz, Jonas Gardell, Torgny Lindgren, P.O. Enquist og flere nobelpristagere. Sælger er Kooperative Förbundet, som igennem tre år har forsøgt at sælge forlaget, der diste år omsatte for 435 millioner svenske kroner og havde et overskud på 37 millioner svenske kroner. Med overtagelsen regner Storytel i år med at omsætte for omkring 900 millioner svenske kroner.

Storytel er stiftet i 2005 og købte sidste år forlaget Massolit.