Astrazeneca viste stærk bundlinje i fjerde kvartal

Medicinalselskabet Astrazenecas regnskab for fjerde kvartal af 2016 overgik resultatforventningerne ganske komfortabelt, men til gengæld faldt omsætningen, og selskabet varsler fald i både omsætning og overskud per aktie i 2017.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHIL NOBLE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen landede på 5,59 mia. dollar i kvartalet, hvilket var stort set på linje med analytikernes prognose på 5,57 mia. dollar. I samme kvartal i 2015 landede omsætningen på 6,40 mia. dollar.

Kerneresultatet per aktie landede på 1,21 dollar, hvilket var højere end samtlige analytikernes prognoser. Konsensus blandt analytikerne lå på 1,13 dollar. I samme kvartal af 2015 endte resultatet per aktie på 0,94.

Astrazeneca venter i 2017 et fald i omsætningen på et "lavt eller middelt en-cifret niveau", mens resultatet per aktie ventes at falde med en procentsats på i den lave ende eller midten af tierne ved konstante valutakurser.

- Vores finansielle resultater for året var på linje med forventningerne og reflekterer den igangværende omstilling af vores selskab, skriver administrerende direktør Pascal Soriot i regnskabet.

Salget af Astrazenecas lægemidler Bydureon og Byetta, der tilhører samme produktklasse som Novo Nordisks Victoza, faldt i fjerde kvartal. Omsætningen for Bydureon i fjerde kvartal udgjorde 142 mio. dollar mod 155 mio. dollar i samme kvartal af 2015. Omsætningen for Byetta faldt 22 pct. til 55 mio. dollar.