Aston Martin går efter værdi på 42 milliarder i mulig børsnotering

Det luksuriøse bilmærke Aston Martin går efter en værdiansættelse på 42 milliarder kroner i en børsnotering ifølge unavngivne kilder.

Foto: PR Drew Gibson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Britiske Aston Martin går efter en værdiansættelse på 42 milliarder i en kommende børsnotering, oplyser kilder til Bloomberg.

Kilderne, der ifølge Bloomberg ikke har ønsket at blive navngivet, siger at bilfabrikanten har afholdt samtaler med rådgivere om en værdiansættelse inklusiv gæld på 42 milliarder kroner (6.8 billion $).

Planerne om en børsnotering af James Bonds favoritbilmærke kommer i kølvandet på, at bilmærket siden et kritisk tidspunkt i 2015 har været i gang med et comeback. Bilmærket vokser nu igen, og salgstallene var i 2017 de bedste i mange år. Særligt DB11 modellen har været populær. 2017 var det første år siden 2008, hvor bilmærket overgik 5.000 leverancer.

Værdiansættelsen er et tidligt estimat, og ingen beslutning er endegyldigt truffet i forhold til børsnoteringen, da rådgivere fortsat overvejer andre muligheder, siger kilderne ifølge Bloomberg.

Aston Martin har overfor Bloomberg afvist at kommentere på spekulationer.

For kort tid siden kom det frem, at Aston Martin må tilbagekalde 5.500 biler på grund af blandt andet problemer med batterierne. Tilbagekaldelsen sker altså på et tidspunkt, hvor Aston Martin overvejer at børsnotere eller at sælge selskabet.