Assistent stjal sjældne vine for millioner fra bankboss

Goldman Sachs' næstkommanderende mistede kostbare vine for 7,3 millioner kroner.

Uerstattelige vinflasker er forsvundet fra David Solomons vinkælder, og det er tilsyneladende hans personlige assistent, der har solgt dem videre. Arkivfoto: Danny Moloshok, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DANNY MOLOSHOK

Et usædvanligt - og usædvanligt stort - vintyveri er blevet afsløret i toppen af investeringsbanken Goldman Sachs.

Det er bankens nummer to, den 55-årige vicedirektør David Solomon, som er blevet frarøvet sjældne vine for mere end 1,2 millioner dollars, svarende til 7,3 millioner kroner. Den skyldige ser ud til at være hans personlige assistent.

Nogle af de sjældneste vine i verden

Assistenten, den 40-årige Nicolas De-Meyer, blev i alle tilfælde arresteret tirsdag nat i USAs næststørste by, Los Angeles, skriver nyhedsbureauet Bloomberg. Han er anholdt for at have fundet de dyre og sjældne vine, som hans chef har en forkærlighed for.

Flere hundrede flasker er tilsyneladende forsvundet fra vinkælderen, hvor David Solomon har samlet omkring 1.000 flasker. Tyveriet omfatter syv flasker af den franske Domaine de la Romanée-Conti, der ifølge anklageskriftet betragtes som »blandt de bedste, dyreste og sjældneste vine i verden«. Flaskerne var blevet købt for 133.650 dollars og forsvandt i oktober 2016.

En af assistentens opgaver har været at tage imod vine, som er blevet sendt til David Solomons lejlighed på Manhattan og derefter transportere dem til vinkælderen, der ligger i East Hampton i staten New York. Assistenten anklages for at have solgt de stjålne flasker gennem en vinhandler i staten North Carolina.

Fyret assistent flygtede

David Solomon fyrede sin assistent i november 2016, efter at han opdagede, at der manglede vinflasker. Assistenten flygtede derefter ud af USA og er derfor først nu blevet anholdt.

I juni 2004 blev en brite idømt syv års fængsel for at have forfalsket checks og pengeoverførsler fra sine tidligere Goldman Sachs-chefers konti over en periode på halvandet år. Hun havde brugt pengene på at købe kostbare juveler og en villa til 6,3 millioner kroner på Cypern.