Asien-eksport hjælper landbrug til største overskud i årevis

Prognoserne indikerer, at dansk landbrug i år har udsigt til et overskud på 7,7 milliarder kroner, før ejerne har trukket deres indkomst ud.

Arkivfoto. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske landmænd kan se frem til at klare sig bedre i år end sidste år. Mens sektoren fik et dundrende underskud på 3,2 milliarder kroner i 2016, så er der udsigt til et overskud på 3,6 mia. kroner. Det skriver Finans.

Tallene fremgår af nye prognoser, som Landbrugets Rådgivningscenter, Seges, offentliggør torsdag. Og det er blandt andet eksport til Asien, der driver fremgangen.

- Landmændenes indtjening stiger, fordi priserne på mælk og svinekød drives i vejret af en stærk efterspørgsel fra især Asien anført af Kina.

- Prisstigningerne forstærkes af, at landbrugsproduktionen i mange lande har været faldende efter en årrække med lave priser, som har tvunget mange landmænd til at lukke, siger Klaus Kaiser, erhvervsøkonomisk chef i Seges, til Finans.

Overskuddet er opgjort efter, at landmændene har trukket deres egen løn ud af bedrifterne. 3,6 milliarder kroner vil være det største overskud i mange år.

Prognoserne indikerer, at landbruget har udsigt til et overskud på hele 7,7 milliarder kroner, før ejerne har fået betaling

Klaus Kaiser understreger, at det ventede overskud kommer, efter mange år med krise i landbruget, hvor mange bedrifter har stor gæld.