Asger Jensby er personlig konkurs

Den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory er nu personlig konkurs. Det har norsk skifteret slået fast.

Foto: Rune Evensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Asger Jensbys bekendtskab med den dømte Stein Bagger har kostet dyrt.

Nu er den tidligere bestyrelsesformand i IT Factory blevet erklæret personlig konkurs ved Skifteretten i den norske by Kongsvinger, skriver borsen.dk.

Det er kuratoren i boet efter IT Factory, Boris Frederiksen, fra Kammeradvokaten, der ikke tror, han kan få fyldestgørende og korrekte oplysninger ud af Asger Jensby om hvor mange penge, han har haft og har brugt på hvad.

Læs også: Bagger-sagens hovedpersoner

- Det materiale, vi har gennemgået, gør, at vi nu mener, der er behov for en mere autoriseret undersøgelse af, hvad Asger Jensby har haft, hvad der er blevet brugt og til hvad. Hvad er der tilbage, og hvad burde der være tilbage, siger Boris Frederiksen.

Ifølge borsen.dk har kurator ikke kunnet få nogen fornuftig dialog med Jensby.

Læs også: Her er historiens største svindlere

- Der har været radiotavshed forstået på den måde, at de spørgsmål, vi har stillet, ikke er blevet besvaret, lyder det fra Boris Frederiksen. Boris Frederiksen er blandt andet kurator på selskabet Agios United, som Stein Bagger og samarbejdspartneren Allan Vestergaard ejede en del af IT Factory igennem. Agios United har lånt 30 millioner kroner til Asger Jensby, og de penge har man forgæves har forsøgt at få retur. Og derfor er det relevant at finde ud af, hvad Asger Jensby ejer, og hvad han ikke ejer. /ritzau/