Asger Aamund: »Jeg er da lettet«

Erhvervsmanden, Asger Aamund, har netop solgt sine aktier i Bavarian Nordic. Han er en lettet, men også vemodig mand. For »man holder jo ikke op med at holde af sine børn, selvom de flyver fra reden,« lyder det.

Asger Aamund har netop solgt hans aktier i Bavarian Nordic. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Erhvervsmanden, Asger Aamund, har tirsdag morgen solgt sine knap 1,8 millioner aktier i Bavarian Nordic.

Berlingske Business fanger en lettet Asger Aamund, efter det blev offentliggjort, at aktierne nu var solgt.

»Jeg synes, det var et godt tidspunkt, fordi det går jo virkelig godt for selskabet, og nu er værdierne ved at nå tilbage til det niveau, inden den internationale bankkrise satte ind. Jeg er jo ikke en konfirmand længere, og det er jo også lidt risikabelt, at man er afhængig af nogle kurser, der svinger op og ned, og det er måske på tide at få skabt lidt ro omkring mit selskab,« siger han til spørgsmålet om, hvorfor han sælger netop nu.

»Jeg har jo også en bankgæld i forbindelse med de store aktiekøb, vi har måttet foretage for at finansiere selskaberne, og dem skal jeg også afvikle. Så det skal jo helst være på et tidspunkt, hvor der også er penge tilbage i selskabet. Det har alt sammen ført til, at det bliver nu.«

Asger Aamund var selv med til at stifte Bavarian Nordic, og har tidligere været formand for selskabet i omkring 20 år, og trådte ud af bestyrelsen sidste år.

»Det er da vemodigt. En anden del af mig ville gerne have været med endnu, for jeg følger jo med i, hvad der sker her i selskabet, som jeg har stiftet og været formand for i mange år. Men jeg synes, det var den rette timing, og det var også, hvad de to banker har rådgivet mig til, som har forestået salget,« forklarer Asger Aamund.

Han fortæller, at det er en bred vifte af danske og internationale investorer, der bliver herrer over aktierne. Der er en meget stor schweizisk investor, der har købt meget, men ellers er det en »bred sammensat bog«, som bankerne har sat sammen.

»Jeg er da lettet over, at jeg økonomisk er kommet fornuftigt ud af det her. Det ville jo være surt, at man har skabt et af de mest lovende industriselskaber i Danmark de sidste 50 år, og så var kommet ud af det som en fattig mand. Det synes jeg heller ikke, jeg har fortjent.«

Det så en smule sort ud under finanskrisen, da værdierne faldt drastisk. Asger Aamund kunne ikke gøre andet, end at sidde og se på og har siden arbejdet på at få værdierne tilbage i selskabet.

»Så jeg ser med tilfredshed tilbage på, at vi har fået vendt skuden og fået markedet til at forstå, at værdierne hele tiden har været i Bavarian Nordic,« siger Asger Aamund og fortsætter:

TV: Aamund ville gerne have beholdt lidt af sit livsværk

 

»Jeg tror, at man kan vente en rigtig flot nyhedsstrøm ud af Bavarian Nordic. Det er jeg så desværre ikke en del af mere, men jeg vil glæde mig over det, som om jeg var det. Man holder jo ikke op med at holde af sine børn, selvom de flyver fra reden, vel? Og sådan har jeg det jo lidt med Bavarian Nordic.«

Selvom de fleste over 70 år er gået på pension, så er det ikke en del af planen for den snart 75-årige erhvervsmand.

»Hvis jeg pensionerede mig selv, ville jeg hurtigt visne bort og dø«, som Asger Aamund udtrykker det.

Lige foreløbigt skal han have pengene i hus, afregnet med banken og derefter anbragt pengene, så de ikke mister værdi.

»Jeg ville da stadig være interesseret i at være med i nogle spændende biotekselskaber, men det bliver ikke med de store risici, for jeg bliver også nødt til at have en solid fundament, som der ikke kan rokkes ved, efter hvad kurserne nu kan finde på,« forklarer han.

Asger Aamund solgte sine aktier til en kurs 200, hvilket svarer til  358,7 millioner kroner.