Asger Aamund: Bodegasnak fra Helle Thorning

Udtalelsen om at lægge loft på bankdirektørers løn viser, at Helle Thorning-Schmidt ikke har format til at blive statsminister og er ude af trit med virkeligheden, konstaterer Asger Aamund.

Foto: Søren Bidstrup/Scanpix. Erhvervsmanden Asger Aamund
Læs mere
Fold sammen
Den kendte erhvervsmand Asger Aamund finder det sørgmodigt, at Socialdemokratiets formand, Helle Thorning-Schmidt, kan finde på, at lægge loft over bankdirektørernes lønninger.

»Det er en trist udtalelse, der viser, at Helle Thorning-Schmidt ikke mere er et seriøst alternativ til posten som statsminister,« siger Asger Aamund.

»Det er bodegapolitik i stil med, hvad man kunne høre på en vinstue,« tilføjer han.

For at en bank kan komme med i den nye bankpakke, kræver Socialdemokratiet, at direktøren ikke får mere end 2,5 millioner kroner i løn om året. Det oplyste Helle Thorning-Schmidt til Berlingske Tidende i går.

»Hvis man forestiller sig en løsning, hvor topchefer lønnes på det niveau, så skal man huske på, at rekrutteringen af nye chefer også skal ske på det niveau. Det bliver umuligt at få internationale topchefer til de danske banker, og det vil give dem en stærkt beskåret konkurrenceevne,« siger Asger Aamund.

Med udtalelsen har Helle Thorning-Schmidt ifølge Asger Aamund »kappet fortøjningen til virkeligheden«, for selv om 2,5 million kroner lyder af meget for den menige dansker, så giver det ikke mening i et professionelt erhvervsliv at stille den slags krav.

»Helle Thorning-Schmidt vil ikke forstå, at der findes et marked for de bedste chefer. Når bankerne vælger at lønne deres chefer, som de gør, så er det for at kunne tiltrække dygtige folk,« siger Asger Aamund.

Langt størstedelen af landets bankdirektører må gå ned i løn, hvis Socialdemokratiet kommer igennem med sit krav. Sydbanks Carsten Andersen får i øjeblikket 5,6 millioner kroner, Jyske Banks Anders Dam 5,2 millioner kroner, og Peter Straarup i Danske Bank 12,6 millioner kroner.

Landets mindre banker kan dog også være med. Berlingske Business dykkede ned i regnskaberne for tre tilfældige mindre pengeinstitutter, og alle tre lønnede direktøren med mere end de 2,5 millioner kroner.