Asgaards bundlinje presses af flere opsagte lejemål

Flere opsagte lejemål rammer bundlinjen hos Asgaard Group, der investerer i og driver ejendomme. Selskabet må således for andet år i træk notere et minus på bundlinjen.

Ejendomsprofil Jeanette Rosenberg fotograferet i Asgaard Group i Herlev torsdag den 1. oktober 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Asgaard, der har hjemme i Herlev, kommer ud af regnskabsåret 2014/2015 med et minus på 19,2 mio. kr., hvilket var omkring 300.000 kr. større end året før.

Selskabet har fået opsagt tre betydelige lejemål, hvilket blandt andet tæller selskabets største i Rødovre på 8000 kvadratmeter.

Det har betydet en negativ værdiregulering af ejendomme på 26,8 mio. kr. og presser altså bundlinjen ned.

- Uanset at det negative resultat, som det fremgår, primært skyldes værdireguleringer af ejendomsporteføljen, som følge af forøget tomgang, må det karakteriseres som utilfredsstillende, skriver Asgaard i regnskabet.

Desuden skriver selskabet, at store dele af den negative værdiregulering vil blive vundet tilbage, når lejemålene bliver udlejet igen.

Ser man på driftsoverskuddet før skat, værdireguleringer og kursreguleringer af værdipapirer, EBVAT, så var der bedre takter at spore.

Her landede Asgaard et overskud på 6 mio. kr. efter et minus på 5,9 mio. kr. året før. Det var til trods for et fald i omsætningen på godt 10 mio. kr. til 19,7 mio. kr.

For 2015/2016 venter Asgaard en mindre nedgang i omsætningen i forhold til 2014/15 og et EBVAT-overskud på 0-5 mio. kr.