Asgaard trækker streg i sandet trods overskud

Asgaard kom ud af 2012/13 med det bedste resultat i adskillige år, og indleder en ny æra, der skal bane vejen vejen for endnu større indtjening frem over.

Kontorbygning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tommy Kofoed
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selskabet har vedtaget en ny strategi, så der fremadrettet alene fokuseres på investeringsejendomme, og især kontor- og detailejendomme i Storkøbenhavn. Aktiviteterne inden for ejendomsudvikling bliver solgt eller afvikles, og selskabet vil skifte navn til Realia.

- Baggrunden for strategiskiftet er, at selskabets ledelse finder, at der er behov for et stærkt og fokuseret børsnoteret ejendomsselskab med en investeringsstrategi, der rettes mod andet end de helt primære beliggenheder, hedder det i årsregnskabet.

Ambitionen er i løbet af tre år at udbygge ejendomsporteføljen til mindst 1 mia. kr. fra i dag omkring 275 mio. kr.

- Selskabets resultater forventes væsentlig forøget over perioden, og målet er, at vi inden for den nævnte 3-årige periode vil kunne opnå et niveau for selskabets resultater før skat og værdireguleringer på mindst 50 mio. kr. årligt, skriver Asgaard.

Heroverfor står et resultatet for 2012/13 på 12,1 mio. kr. efter skat. Året før leverede Asgaard et underskud på 2 mio. kr. og også i 2010/11 og 2009/10 blev der tabt penge. Omsætningen steg i 2012/13 til 29,0 mio. kr. fra 17,2 mio. kr., mens driftsresultatet, EBVAT, blev fordoblet til 9,1 mio. kr. fra 4,6 mio. kr.

Asgaard udbetaler for regnskabsåret et sjældent udbytte på 0,40 kr. pr. aktie. Hertil kommer, at selskabets aktionærer tildeles aktier i udviklingsprojektet Hillerød Syd, som Asgaard umiddelbart ikke vurderer, det vil være muligt at opnå en rimelig pris for. Aktierne i Hillerød Syd vil blive optaget til notering på den alternative børs Dansk OTC, hvorefter aktierne overføres direkte til aktionærernes depot.

For 2013/14 venter Asgaard at løfte omsætningen i forhold til det netop overståede regnskabsår, men overskuddet, målt før skat, ses kun lande mellem 5 og 10 mio. kr.

Likviditeten ventes styrket på grund af modtagelsen af en erstatning for Annebergparken fra november 2013 og gennem salg af projektmuligheder.

- På grund af den vedtagne nye strategi, der bl.a. medfører frasalg og afvikling af koncernens portefølje af udviklingsaktiviteter, og den betydelige ekstraordinære påvirkning af regnskabsresultatet i 2013/14, som dette vil kunne medføre, er forventningerne til resultatet behæftet med en betydelig usikkerhed, skriver Asgaard i regnskabet.

Aasgaards aktier stiger 5,6 pct. til 85,50 kr. per aktie. Det er dog under meget svag handel.

/ritzau/FINANS