Ascio Technologies solgt til engelsk konkurrent

Det tidigere Speednames sælges i en handel til mere end 200 mio. kr. Virksomheden overlevede dotcom-boblens brist. (Opdateret 08.29)

Børsnoterede engelske Group NBT Plc har for godt 200 mio. kr. købt danske Ascio Technologies, det tidligere Speednames.

Stifterne, bl.a. diplomatsønnen Nikolaj Nyholm, samt tre danske venturefonde belønnes for at have holdt fast i selskabet, der kæmpede op ad bakke efter dotcom-boblens brist i 2000. Men det lykkedes at udvikle en succesrig virksomhed, der i dag har 150 medarbejdere og en årsomsætning på 140 mio. kr.

I 2006 kunne Ascio præsentere et overskud på 3 mio. kr.

Ascio technologies, stiftet i 1999, er et dansk forretningskoncept til registering og administration af domænenavne og brandmanagement på Internettet.

Fremover bliver Ascio Technologies en del af en ny stærk spiller med globale ambitioner. Selskabet bliver verdens største inden for registering af domænenavne til virksomheder. Omsætningen bliver over 300 mio. kr.

"Det resultat er vi meget tilfredse med. Det har været en spændende arbejdsopgave at udvikle Ascio. Vi havde 3 hårde år, efter at den såkaldte IT-boble bristede, men fik så hul på processen med at internationalisere selskabet. Da vi kom ind med kapital, var der fem ansatte. Idag er der 150 ansatte."

Det siger bestyrelsesformand Frank Ewald, partner i venturefonden NorthCap Partners, det tidligere IVS, der er en af investorerne i Ascio Technologies sammen med Nordic Venture Partners og Vækstfonden.

Nikolaj Nyholm har siden han startede Speednames, som var det oprindelige navn, siddet i Ascios bestyrelse.

"Vi kunne have solgt efter et års virke i 2000, hvor der var bud efter os, men vi valgte at udvikle selskabet. Det tog så seks år, men resultatet er også derefter," siger Nikolaj Nyholm.

Group NBT Plc betaler for Ascio i en kombination af kontanter, aktier og optioner.