Arvinger efter afdød milliardær tjener 600 milioner ved firmasalg

Arvingerne efter Michael Henriksen, der døde i et tragisk helikopterstyrt for halvandet år siden, har tjent 600 millioner på salget af affaldskoncernen MH Gruppen.

Michael Henriksen omkom på tragisk vis i et helikopterstyrt i efteråret 2014. Fold sammen
Læs mere
Foto: JØRGEN JESSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har indbragt arvingerne efter Michael Henriksen 863,5 millioner kroner, da de sidste år solgte affaldskoncernen MH Gruppen til den engelske kapitalfond Agilitas, skriver finans.dk.

Det fremgår af det årsregnskab selskabet bag, Michael Henriksen Holding, netop har offentliggjort. MH Gruppen består af City Container og Norrecco, og det har hidtil været hemmeligt, hvad salgsprisen var. Gevinsten ved salget er på 602,8 millioner kroner, skriver finans.dk.

Michael Henriksen omkom på tragisk vis tilbage i efteråret 2014, da han styrtede ned i sin privathelikopter mellem Samsø og Vestsjælland. Han efterlod sig tre børn, der er en del af boet, der overtog styringen med Michael Henriksen Holding.

Hos Horten Advokatpartnerselskab, der er bobestyrer, oplyser partner Finn Schwartz til Finans, at man er »meget tilfredse« med den handel, der blev foretaget.

Koncernen MH Gruppen er en af Danmarks førende affaldshåndteringsvirksomheder med særligt fokus på genanvendelse af affald, jordrensning samt indsamling og sortering af samme.

Agilitas overtog ved et såkaldt management buy out, hvor ledelsesgruppen anført af adm. direktør Christian Rindbøl og andre ledende medarbejdere købte. MH Gruppen af Michael Henriksen Holding

Gruppen blev stiftet i 1997 af Michael Henriksen og har omkring af 240 medarbejdere.