Arving til Goldschmidt-dynastiet stopper i familiefirmaer

Ejendomsmilliadæren Mikael Goldschmidts søn, Daniel Goldschmidt, trækker sig fra sine poster i familiens datterselskaber efter blot ét år ombord. »Det har hele tiden været planen,« lyder meldingen fra rigmandens assistent.

Ejendomsmilliardæren Mikael Goldschmidt har selv opbygget det imperium, der har gjort ham til en af danmarks rigeste personer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Juhl

Den unge Daniel Goldschmidt har i flere år været udset som arvingen til den danske milliardær Mikael Goldschmidts ejendomsimperium.

Men nu trækker han sig fra ledelsen i familieselskaberne efter at have siddet i bestyrelsen i seks virksomheder ejet af koncernen i blot et enkelt år.

Det skriver Børsen.

Da den unge arving trådte ind i bestyrelserne lød forklaringen, at familien fortsat ønskede at være repræsenteret i bestyrelserne, efter at Mikael Goldschmidt selv trak sig fra samtlige poster i 2015.

Men det er åbenbart ikke nødvendigt længere, og ifølge Daniel Goldschmidt var det faktisk aldrig planen, at hans bestyrelsesarbejde i datterselskaberne skulle være permanent:

»Da min families koncern altid har haft en "hands on"-investeringsfilosofi, så jeg det kun som naturligt at være en aktiv del af dets bestyrelser i de respektive datterselskaber for at få det fulde overblik over aktiviteterne,« skriver han i en mail til Børsen.

Ifølge Mikael Goldschmidts personlige assistent, Christina Hvidtfelt, var Daniel Goldschmidts poster faktisk bare var et træningsforløb.

Hun skriver blandt andet i en mail til Børsen, at »det hele tiden har været planen, at Daniel Goldschmidt repræsenterede familien i M. Goldschmidt Holding, og hans indtræden i datterselskaber havde alene det formål at uddanne ham til denne post.«

Og når Daniel Goldschhmidt havde fået erfaringerne med, var det ikke længere nødvendigt for ham at sidde i bestyrelserne, lyder det i mailen til børsen.

Dét træningsforløb har den unge Goldschmidt åbenbart klaret på rekordtid. Han nåede eksempelvis kun at sidde i bestyrelsen i isenkræmmerkæden Imerco i syv måneder, inden han trådte tilbage fra posten i november i år.

Selv om træningsforløbet nu er overstået, er der dog ingen umiddelbar udsigt til, at Daniel Goldschmidt sætter sig ved roret i familiekoncernen. Christina Hvidtfelt skriver i sin mail til Børsen, at det »fortsat er planen, at Mikael Goldschmidt i mange år fremover skal lede koncernen.«