Arlas tyske datterselskab har underskud på 1,3 mia. kr.

Bundlinjen styrtbløder i Arlas store tyske datterselskab, skriver Finans.

Bundlinjen styrtbløder i Arlas store tyske datterselskab, skriver Finans. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Arla Foods Deutschland GmbH har netop offentliggjort et årsregnskab med et rekordstort underskud på 1,3 mia. kr. Regnskabet er fra 2016, men offentliggøres først nu. Arlas ledelse oplyser, at resultatet i det tyske datterselskab har været »lidt bedre i 2017«.

Arla Foods Deutschland har kørt med underskud gennem en årrække og har siden 2012 haft et samlet tab på 3,6 mia. kr.

For at genoprette egenkapitalen i Arla Foods Deutschland har mejerikoncernens danske moderselskab i løbet af 2015 og 2016 foretaget kapitalindskud på i alt 3 mia. kr., skriver Finans.

De massive underskud skyldes først og fremmest, at 75 pct. af Arlas omsætning i Tyskland kommer fra salg af såkaldte private label-produkter. Disse produkter, der sælges under detailkædernes egne varemærker, har i en lang periode været udsat for et voldsomt prispres på det tyske marked.

»I 2016 blev prispresset ekstraordinært stort, fordi produktionen af mælk steg, og råvareprisen på mælk faldt. Prisforhandlingerne med de tyske detailkæder i maj 2016 resulterede i historisk lave salgspriser for alle mejerier - herunder vores tyske datterselskab. De følgende måneder begyndte råvareprisen på mælk at stige, men vi sad låst i de lave salgspriser fra kontrakterne i maj,« forklarer koncerndirektør Peter Giørtz-Carlsen, Arla Foods, til Finans.

Arla har siden fået hævet salgspriserne i Tyskland, men også i 2017 har Arlas salgspriser i perioder haltet efter råvareprisen på mælk, som steg helt frem til november.