Arlas årsrapport godkendt

Med dystre udsigter for 2009 godkendte Arla Foods’ øverste myndighed, repræsentantskabet, torsdag selskabets årsrapport.

Foto: Jan Jørgensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arla Foods’ øverst myndighed, repræsentantskabet, godkendte torsdag den disponering af årsresultatet, som bestyrelsen har foreslået for regnskabsåret 2008.

2008 blev et dramatisk år for Arla Foods, hvor koncernen i første halvdel af året kunne nyde godt af meget høje salgspriser på mælkeprodukter. En situation der blev aflyst af historisk store prisfald på mejerikoncernens produkter i sidste halvdel af 2008.

Finanskrise koster
Prisfaldene er fortsat i de første måneder af 2009, og tvang i går koncernen til at sænke den afregningspris, mælkeproducenterne modtager, med næsten 20 procent.

»2008 var resultatmæssigt et rekordår, idet Arlas indtjening per kilo andelshavermælk var 2,82 danske kroner mod 2,47 i 2007. Nøgletal i Arla Foods’ regnskab viser fald på flere områder, men som andelsselskab har vi besluttet at holde en løbende høj udbetaling til ejerne. Hen imod årets slutning blev vi dog mødt af stadigt mere pressede priser. Verdensmarkedet for mælk vendte fra underskud til overskud, konkurrencen blev hårdere, og vores andelshavere oplevede, at de rekordhøje mælkepriser faldt som et resultat af den tiltagende finanskrise,« lyder det fra Arla Foods adm. direktør Peder Tuborgh.