Arla vil runde 80 mia. kr. efter fusion

Arla Foods vil fusionere med det belgiske mejeri EGM Walhorn. Falder fusionen på plads ventes Arla i år at runde 80 mia. kr.

Arla Foods vil fusionere med det belgiske mejeri EGM Walhorn. Falder fusionen på plads ventes Arla i år at runde 80 mia. kr. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fart over feltet i verdens sjettestørste mejeriselskab Arla Foods, der nu lægger op til fusion med det belgiske Eupener Genossenschaftsmolkerei Walhorn (EGM Walhorn).

Bestyrelserne i de to selskaber har netop offentliggjort, at de to andelselskaber har til hensigt at fusionere. Forslaget skal til afstemning i repræsentantskaberne i midten af maj.


Hvis fusionen bliver en realitet fra midten af 2014 ventes Arla Foods at runde 80 milliarder kr. i omsætning mod knap 74 milliarder kr. i år. EGM Walborn omsatte sidste år for 1,8 milliarder kr. i 2013.Arla Foods har omkring 12.600 andelshavere i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien og Luxembourg, mens  EGM Walhorn har cirka 800 andelshavere i Belgien, Tyskland og i Holland.  

“Den foreslåede fusion vil give Arla mulighed for at forfølge vores vækstplaner sammen med EGM Walhorn, og deres produktion i Walhorn passer fint sammen med vores i Pronsfeld i Tyskland og Nijkerk i Holland. Fusionen vil udvide vores samlede mælkemængde i Europa, og det vil være endnu et vigtigt skridt i retning af at opfylde vores strategiske vækstambitioner,“ siger bestyrelsesformand i Arla, Åke Hantoft.

EGM Walhorn, der er etableret i Belgien i 1933, producerer årligt cirka 550 millioner kilo mælk.    

Mælken bliver produceret og solgt at Walhorn AG, som er et joint venture med franske Lactalis Group. Joint venturet producerer primært mælkepulver, UHT-fløde og UHT-mælk.