Arla vil købe op for ti mia. kroner

To år efter vedtagelsen af sin ambitiøse vækststrategi har den dansk-svenske mejerikoncern Arla Foods nu endelig finansieringen til at realisere den.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dobbelt så store investeringer i mejeriet fra de ellers hårdt pressede andelshavere gør det muligt for Arla at rejse et milliardbeløb til strategiske opkøb og investeringer på nøglemarkeder som Storbritannien og Tyskland, skriver dagbladet Børsen.

De 7300 danske og svenske andelshavere i Arla forpligtede sig således i går på et repræsentantskabsmøde i Nyborg til at investere omkring 4,5 mia. kr. i mejeriet i form af en øget konsolidering i de kommende år frem mod 2015.

Læs også: Arla sikrer sig milliarder til investeringer

Kombineret med nye lånemuligheder giver det ifølge Arlas koncernfinansdirektør Frederik Lotz en samlet opkøbsmuskel på cirka 10 mia. kr. Lægges eksisterende kreditlinjer til, nærmer tallet sig 15 mia. kr.

»Men de cirka 10 mia. kr. er i vores optik nok til at købe den øgede omsætning på 20 mia. kr., som skal lægges til den eksisterende forretning over de næste cirka fem år,« siger Frederik Lotz.

»Vi skal vokse markant i de kommende år, og det skal primært ske gennem opkøb uden for Danmark og Sverige. Her er vi blandt andet meget interesseret i at blive større i Tyskland,« siger Peder Tuborgh, adm. direktør i Arla Foods.