Arla varsler omfattende spareplan i Sverige

Den svenske del af mejerikoncernen Arla skal spænde livremmen ind i løbet af de næste par år. Det kommer til at koste 130 job.

Foto: Kim Haugaard.
Læs mere
Fold sammen

Det russiske importstop for mejeripordukter fra vesten og øget global mælkeproduktion gør - også  - ondt på Arlas svenske forrtning.

Ledelsen i Sverige har derfor annonceret en spareplan til 100 mio. svenske kr., som blandt andet skal hentes ind på rejsebudgettet , konsulentkontoen og på konferencer. Men planen omfatter også personalebesparelser på hovedkontoret i Sverige, skriver Arla i Sverige i en pressemeddelelse.

Arla, der er ejet af mælkebønderne, skriver selv, at der er indledt forhandlinger med personaleorganisationerne, men ikke hvor mange job, det kommer til at gå ud over. Flere svenske medier skriver imidlertid, at det drejer sig om 130 job.

"Arlas langsigtrede fokus på effektivitet og omkostningskontrol er en vigtig opgave for at styrke virksomhedens konkurrenceevne. Parallelt med at jage besparelser forsætter vi med vores fokus på at vokse volumenmæssigt på markedet for at sikre lønsomt salg af vores ejeres mælk," skriver Henri de Sauvage, der er adm. direktør for Arla i Sverige i meddelelsen.

Halvdelen af spareplanen på 100 mio. svenske kr. skal effektueres i løbet af i år.