Arla snød med falsk glad ko

Arla får hård kritik af Fødevarestyrelsen for at sælge ost i emballage med billede af en jerseyko, selv om osten kun indeholder mælk fra almindelige malkekøer.

Jerseyko. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge Arlas hjemmeside smager mælk fra de små skønne jerseykøer af mere end mælk fra almindelige store malkekøer. Og jerseymælk er sundere.

Derfor har Arla i årevis ifølge Fødevarestyrelsen snydt forbrugerne, fordi Arla har smækket et billede af en sød jerseyko på emballagen af Ægte Fynsk Røgeost, skriver metroxpress.

For osten indeholder slet ikke det gode jerseymælk, men kun almindelig mælk, og derfor har mejerigiganten fået hård kritik fra Fødevarestyrelsen.

Men Arla undskylder sig over for Fødevarestyrelsen med, at størstedelen af danskerne ikke kan se, at der er tale om en jerseyko.

Og Arla har i en klage til Fødevarestyrelsen skrevet, at jerseykoen udelukkende er valgt »på grund af dens behagelige udseende«.

»Vi har ikke haft nogen intentioner om at vildlede forbrugerne. Vi har aldrig modtaget klager over det, og vi er ikke enige i kritikken. Alligevel ændrer vi emballagen, da vi ikke ser det som nogen stor sag,« siger Arlas marketingdirektør, Jakob Knudsen, til metroxpress.