Arla slipper for kæmpebøde

Arla Foods slipper for at betale kæmpebøde i britisk kartelsag. Tre supermarkedskæder og tre mejerier skal til gengæld betale 1,2 milliarder kroner.

Arla Foods' britiske datterselskab, der er den næststørste mejerivirksomhed i Storbritannien, slipper for at betale en kæmpebøde i en kartelsag - tilsyneladende fordi Arla har samarbejdet bedre end andre med konkurrencemyndighederne, og fordi selskabet ikke har været så aktiv i den ulovlige prisdannelse.

Arla har ikke mulighed for at kommentere sagen, hvor det tidligere har været nævnt, at selskabet risikerede en bøde på op til 940 millioner kroner i forbindelse med, at forbrugerne har betalt omkring tre milliarder kroner for meget for mælkeprodukter.

Tre store britiske detailkæder og tre andre mejerier skal nemlig foreløbig betale en bøde på 116 millioner pund, svarende til 1,2 milliarder kroner. Bødens størrelse er fastsat efter et forlig, oplyste Office of Fair Trading (OFT) - den britiske konkurrencemyndighed - fredag. Det drejer sig om supermarkederne Asda, Safeway og Sainsbury's og mejerierne Dairy Crest, The Cheese Company og Wiseman.

/ritzau/