Arla skruer op for blusset i Afrika

Arla fortsætter sin ekspansion i Afrika med to nye joint ventures i Nigeria og Senegal. Målet er en omsætning på over tre milliarder kroner i 2020.

Nu kaster Arla sig for alvor ind i kampen af de afrikanske forbrugere med etablering af to nye joint ventures i Vestafrika syd for Sahara. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Afrika er blevet det nye væksområde, europæiske mejeriselskaber for alvor er begyndt at satse på.

Nu kaster Arla sig for alvor ind i kampen af de afrikanske forbrugere med etablering af to nye joint ventures i Vestafrika syd for Sahara.

Målet er at nå en omsætning på 3,4 milliarder kr. i 2020 mod 672 mio. kr. i området. Med indgåelse af samarbejde med virkomheder i Senegal og Nigeria satser Arla på at få et gennembrud på det vestafrikanske marked.

Tiltaget er en del af Arlas strategi om at udvikle nye markeder uden for EU.

Væksten skal i første omgang ske gennem salg af pulvermælk og konsummælk. Det er der stor efterspørgsel på i den hurtigt voksende middelklasse i og omkring de store byer. Senere vil Arla markedsføre smør og ost.»I takt med at levestandarden forbedres, efterspørger forbrugerne i stigende grad sikre fødevarer til rimelige penge. Der er et underskud på mælk i Vestafrika, og derfor har Arla gode muligheder for at afsætte mælkepulver og andre mejeriprodukter på det vestafrikanske marked. Vi er glade for, at vi har indgået samarbejdsaftaler med to erfarne aktører i Senegal og Nigeria,« stiger Steen Hadsbjerg, chef for Arla i Afrika syd for Sahara.

Arlas mælkepulverprodukter i Afrika sælges under brandet Arla Dano.