Arla skærer i priserne

Mælkeproducenterne vil sandsynligvis tjene færre penge efter Arla har holdt sit bestyrelsesmøde i dag.

Arla skærer i priserne - 1
Foto: Sigrid Nygaard/Scanpix. Arla måtte sidst i 2008 erkende, at kunderne svigter deres dyre produkter. Det er en af grundene til at de i dag på et bestyrelsesmøde vil skære ned på mælkeprisen, skriver Landbrugsavisen.
Læs mere
Fold sammen
Det flyder ikke længere med mælk og honning for de danske forbrugere. Når bestyrelsen bag Arla Foods i dag holder bestyrelsesmøde, så venter der med stor sandsynlighed en markant nedjustering af prisen på mælk. Det skriver Landbrugsavisen.

Bestyrelsen har endnu ikke villet kommentere på, hvorvidt prisen på mælk nedskrives i dag. Men flere kilder tæt på bestyrelsen i Arla Foods har bekræftet overfor Landbrugsavisen, at nedskrivningen bliver til at mærke for producenterne - Op til 35 øre per liter.

De sidste par måneder har været hårde for Arla Foods, der blandt andet i december måtte nedjustere forventningerne til årets resultat. Forklaringen lød på, at den økonomiske krise får forbrugerne til at vælge de billigste mejeriprodukter eller helt undlade at smide dem i indkøbskurven.

To af Arlas vigtigste markeder er desuden presset på grund af den seneste tids store valutaudsving. De lider særlig under det lave britiske pund og eksporten af Lurpak til det engelske marked samt på det vigtige svenske marked, der er presset af faldet i den svenske krone.