Arla skaber flere job under krisen

Trods krisen har Arla besluttet at investere 1,8 milliarder kroner i 2012 - over halvdelen investeres i Danmark, hvor Arla forventer at øge antallet af beskæftigede i produktionen.

Arlas investeringer i 2012 kommer især Danmark og danske arbejdspladser til gode. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens blandt andre SAS og Vestas fyrer, går udviklingen den anden vej hos landets største mejerikoncern. Arlas bestyrelse har netop godkendt koncernens investeringsplan for 2012, og det indebærer, at koncernen i år investerer i alt 1,8 mia. kr. mod 1,7 mia. kr. sidste år.

I alt bliver over 1 milliard kroner af Arlas investeringer i 2012 brugt i Danmark, hvor Arla har det største antal mejerier og produktionsanlæg. Blandt andet fortsætter udvidelsen af Taulov Mejeri. De mange investeringer skal primært  bruges på at gøre Arlas mejerier endnu mere effektive samtidig med, at kapaciteten øges. Men netto er der tale om, at det samlede antal medarbejdere i produktionen i Danmark går op. Hvor mange det drejer sig om, har Arla imidlertid ikke noget tal på.

Investeringer sker i en tid med økonomisk krise og tilbageholdenhed blandt forbrugerne i blandt andet USA og Danmark, men sker af hensyn til Arlas konkurrenceevne og vækst.

"I krisetider sættes der endnu mere fokus på, at vi som virksomhed fastholder vores konkurrenceevne. I Arla Foods mener vi, at investeringer i øget effektivitet og rationalisering er med til at sikre vores konkurrenceevne og vækst på lang sigt," siger administrerende direktør Peder Tuborgh.

En af de største investeringer sker i datterselskabet Arla Food Ingredients, hvor 246 mio. kroner investeres i flere forskellige projekter, men derudover fortsætter Arla også med at investere kraftigt i sine vækstmarkeder i blandt andet Mellemøsten.