Arla sælger stor osteimportør til franskmænd

Arla Foods har for en ukendt sum solgt sin dattervirksomhed, osteimportøren Delimo, til det franske mejeriselskab Lactalis.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Delimo har hovedkontor i Skævinge i Nordsjælland og har med 120 medarbejdere en årsomsætning på cirka 530 millioner kroner. 50 medarbejdere er ansat i den svenske afdeling, Delimo AB, det tidligere Kronost.

Efter det oplyste har Lactalis ønsket at overtage Delimo, efter Lactalis i 2006 overtog den førende italienske osteeksportør Galbani.

I en kort pressemeddelelse oplyser Delimos viceadministrerende direktør Povl Krogsgaard, at Arla har bidraget til importen af mange forskellige mejeriprodukter til kølediskene.

"Nu er vi kommet til et punkt i den proces, hvor det er naturligt, at hovedleverandøren Lactalis driver virksomheden videre," siger Povl Krogsgaard.

Siden Arla Foods overtog aktierne i Delimo A/S, har den nye ejer, det privatejede Lactalis, i 2006 købt den førende italienske osteeksportør Galbani, der også leverer til Delimo.

Lactalis omsætter for cirka 7,5 milliarder euro og er målt på omsætning Europas største mejeriselskab lige nu.

Delimo har i 20 år importeret ost fra flere end 10 europæiske lande. Virksomheden lagerfører 400 forskellige oste, som leveres til alle dagligvarekæder, ostehandlere og mange restauranter.
/ritzau/

(RB-Børsen)