Arla sælger mere end nogensinde

På trods af problemer på det russiske marked og dermed blandt danske landmænd fremviser Arla rekordregnskab.

Arla's hovedkvarter i Viby J, hvor pengene altså fortsætter med at rulle ind i 2014 (Foto: Kim Haugaard/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Kim Haugaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arlas omsætning stiger endnu en gang og lander på 79,1 milliarder kroner. Det står klart, efter at mejerigiganten udsendte årsregnskab onsdag morgen.

I et marked, hvor mælkepriserne ellers er konstant nedadgående, formår Arla at levere overskud til sine andelshavere. Årets resultat slutter på 2,4 milliarder kroner eller tre procent af omsætningen.

Arla har dermed forbedret sig markant i forhold til 2013, hvor man havde en omsætning på 73,6 milliarder. Omsætningen er fra 2010-14 steget med hele 61 procent.

Arla tjener også mere i 2014 per kilo mælk. Deres indtjening per kg. mælk er 3,11 danske kroner i 2014, hvor tallet for 2013 var 3,05 kroner.

Det russiske marked har dog været en sten i skoen på Arla, efter Rusland indførte et stop for import af mejeriprodukter fra EU. Ifølge Arla oplevede man et af de bedste halvår i første halvår 2014 med høj indtjening til sine andelshavere, hvorimod sidste halvår 2014 var noget mere magert på grund af højt udbud, faldende forbrug i Kina og så altså importforbuddet fra Rusland.

»Markedsforhold og det russiske importstop gør den økonomiske situation vanskelig for vores ejere, men vi har arbejdet hårdt for at minimere effekten af dette. Det har vi gjort ved at holde fast i vores strategi, som fokuserer på at skabe vækst udenfor Europa og samtidig styrke Arla på vores europæiske kernemarkeder,« siger Arlas adm. direktør Peder Tuborgh.