Arla på vej med massiv sparerunde

Den dansk/svenske mejerikoncern Arla Foods orienterer i dag medarbejderne om omfattende besparelser.

Foto: Arla
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er udsigt til en sort dag for medarbejderne hos dansk/svenske Arla Foods. Drastiske fald i mælkepriserne på verdensmarkedet og effekterne af den verdensomspændende økonomiske kriser tvinger tilsyneladende koncernen så meget i knæ, at man i dag vil offentliggøre en omfattende spareplan.

Spareplanen, der endnu ikke er bekræftet fra officielt side, vil - efter hvad Berlingske Business.dk - erfarer omfatte alle dele af koncernen, der ikke har direkte betydning for selskabets kernestrategi. Men præcis hvor mange fyringer der er tale om, vides endnu ikke. Men alt tyder på, at det bliver tale om flere hundrede medarbejdere.

Pressede leverandører
Arla Foods har flere gange inden for de seneste måneder sænket afregningen til leverandørerne - de danske og svenske mælkeproducenter -, men det har tilsyneladende ikke været nok til at undgå en omfattende sparerunde.

Sparerunden sker derfor også for at undgå yderligere fald i afregningsprisen til leverandørerne, der i forvejen er hårdt pressede som følge af lav indtjening, manglende finansiering og faldende jordpriser.

I februar måtte Arla Foods da også erkende, at årets resultat for 2008 blev 350 mio. kroner lavere end budgetteret.

Arla Foods har i alt cirka 16.000 medarbejdere.