Arla lukker stort mejeri - 160 mister jobbet

Brabrand Mejeri kan ikke følge med efterspørgslen og må derfor lukke i sommeren 2019.

Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker

Arla lukker et stort mejeri i Brabrand ved Aarhus. 160 medarbejdere skal finde nyt job. Det oplyser Arla i en pressemeddelelse.

Mejeriret fremstiller hovedsagligt syrnede mælkeprodukter som yoghurt, skyr og creme fraiche. Efterspørgslen på disse produkter er stigende i Europa, og da mejeriet i Brabrand ikke kan udvides, skal produktionen flyttes til andre mejerier i Holland, Tyskland og Danmark - hovedsagligt Slagelse og Hobro.

»De europæiske forbrugere køber flere og flere yoghurt-produkter, og vi er nødt til at kigge på, hvordan vi kan sikre den fremtidige kapacitet og yoghurt-produkter af høj kvalitet på tværs af de europæiske lande«, siger Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

De 160 ansatte får god tid til at finde et nyt job. Mejeriet skal efter planen først lukke i midten af 2019. Personalet blev orienteret om beslutningen tidligere i dag.

Sammen med fagforeningerne og mejeriets samarbejdsudvalg vil der blive udarbejdet en plan, så de 160 ansatte på Brabrand Mejeri får gode betingelser, oplyser Arla.

»Det er vigtigt for os, at vi hjælper de ansatte på Brabrand Mejeri videre på en god måde enten igennem arbejde på andre af Arlas mejerier eller uden for Arla. Og så er jeg glad for, at vi kan fastholde og udvikle flere arbejdspladser på de danske mejerier, der skal overtage produktionen fra Brabrand Mejeri«, siger Jakob Bernhard Knudsen.

Det er første gang siden 2012, at Arla lukker et mejere i Danmark, skriver Finans. Dengang blev Hjørring Mejeri lukket ned.