Arla køber op i USA

Det dansk-svenske selskab køber fabrik i USA og skaber grobund for udbygning af samarbejde på det amerikanske marked.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter seks måneders tilløb og en længere end ventet slutspurt køber det dansk-svenske andelsselskab Arla Foods nu en helt nybygget vallefabrik i USA, der er verdens største ostemarked.

Arla indgår samtidig samarbejdsaftale med sælgeren, Green Meadows Foods (GMF), om værdiforædling af osteprodukter, og dertil kommer muligheden for en eventuel udvidelse af samarbejdet på et senere tidspunkt. Det skriver dagbladet Børsen.

Det fortæller Henrik Andersen, der er leder af forretningsområdet valleproteiner under Arla Foods Global Ingredients.

»Det her er utroligt vigtigt for vores valleforretning. Vi får adgang til en pænt stor mængde valle og derudover får vi nemmere adgang til markedet for valleproteiner, hvor det er en enorm fordel at være i USA, har vi erfaret,« siger Henrik Andersen.

Fabrikken ligger i Hull i Iowa i USA. GMF er et nystartet, privatejet mejeri-selskab. Det er den hollandsk-amerikanske mælkeproducent Shep Ysselstein, der står bag, og han etablerede så sent som sidste år sit eget mejeriselskab, som gik i gang med at producere ost i november. I løbet af næste år er der på fabrikken kapacitet til produktion af 70.000 ton ost, svarende til cirka en tredjedel af den samlede osteproduktion i hele Arla.

Ritzau