Arla investerer 80 millioner i mozzarella

Kæmpemejeriet skyder millioner i en ombygning af sit mejeri i sønderjyske Branderup, der nu udelukkende skal producere den bløde, italienske mozzarellaost.

Arla Foods igangsætter nu en storstilet mozzarella-satsning. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mozzarellaost kan indgå i mange forskellige gastronomiske konstruktioner. Lasagne, Pizza og Insalada Caprese. Nu skal det i langt højere grad også indgå i Arlas forretningskonstruktion. Mejerigiganten investerer nemlig 80 millioner kroner i at ombygge Branderup Mejeri, så det i fremtiden producerer mozzarellaost og ikke gul ost som hidtil.



»Efterspørgslen efter mozzarellaost er stigende. Og vi forventer os især meget af det kinesiske marked, hvor fast food industrien i disse år vokser hurtigt. De kinesiske forbrugere efterspørger for eksempel mozzarellaost til pizzaer, og vi ser muligheder både i at levere til fødevareindustrien og detailhandlen,« siger Jais Valeur, der er koncerndirektør med ansvar for Arlas globale produktion og produkter, i en pressemeddelelse.

I forbindelse med ombygningen udvides mejeriets produktion fra 18.000 tons til 25.000 tons om året. Dermed vil Arla, der er blandt Europas største mejeriselskaber, opnå en samlet kapacitet på 100.000 tons mozzarellaost om året.


»Det bliver en omvæltning for medarbejderne, og omlægningen kræver, at vi er omstillingsparate. Men jeg har tiltro til, at vi kommer godt igennem processen,« siger Henrik Jessen, der er mejerichef på Branderup Mejeri, i pressemeddelelsen. Mejeriet forventer at være klar til at producere mozzarellaost i 2015.

I forvejen står Rødkærdsbro Mejeri i Midtjylland 75.000 tons for af Arlas mozzarella-produktion, men mejeriets maksimale kapacitet er nu nået.