Arla fyrer 45 i Danmark

Arlas smørmejeri i Varde skal lukkes, fordi mejeriselskabet fremover vil samle sin smørproduktion til Storbritannien. Det udløser 45 fyringer.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Al Arlas smørproduktion til det britiske marked vil fremover bliver samlet i den engelske by Westbury. Dermed skal Arla Foods sige farvel til 45 danske medarbejdere.

Beslutningen om at samle produktionen i England fra august 2011 i den engelske by Westbury skyldes i følge Arla, at det vil give bedre økonomi og sænke energiomkostningerne for produktionen af Arlas britiske smør-brands.

Med beslutningen om at samle smørproduktionen i Westbury vil Arla kunne skabe omkring 60 arbejdspladser på mejeriet i Westbury, hvor der også vil blive indkøbt nye maskiner, der er gearet til mere effektiv produktion og pakningen af smør.


For de tre øvrige Arla-mejerier, der hidtil har stået for produktion og pakning af smør til det engelske marked, betyder det dog fyringer. I Danmark rammer det mejeriet i Varde, mens det i Storbritannien rammer i byen Settle og i Sverige i byen Götene.

Indtil videre ser det ud til, at der vil blive omkring 20 færre stillinger i Settle, mens der i Götene er mulighed for etablering af ny produktion af andre Arla-produkter, hvilket vil blive afklaret i løbet af de næste to år. I Varde, hvor der i dag er ansat 45 medarbejdere, er der til gengæld tale om en lukning af hele anlægget i slutningen af 2012.

Ifølge Vice President i Global Category Operations i Arla , Jens Ingvardsen, har det været en svær beslutning, men en logisk konsekvens af effektiviseringen af organisationen.

"Det er aldrig nemt at skulle opsige medarbejdere eller lukke mejerier helt ned. Men vi vil gøre vores til at hjælpe medarbejderne på de berørte arbejdspladser videre, enten ved at finde job til dem andre steder i Arla, eller i andre virksomheder,” fortæller han og fortsætter:

”Jeg håber og tror på, at vi nok skal få processen til glide og få en så blid overgang som muligt for de berørte parter, selv om det selvfølgelig bliver hårdt.