Arla frygter hærværk før uheld på mejeri

Arla-mejeri anmelder udslip af potientielt farlige dampe. Frygter der var tale om hærværk.

Til arkiv. Mejeriprodukter fra Arla Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Mejerikoncernen Arla Foods har anmeldt et udslip af potentielt farlige dampe fra et mejeri i Taulov til politiet. Frygten er, at mejeriet kan have været udsat for hærværk.

Den 17. december blev det store ostemejeri tæt på Lillebæltsbroen ramt af et udslip af mulige giftige dampe, da rengøringsmidler m.v. blev sammenblandet forkert. Trafikken i Trekantområdet blev midlertidig lammet.Grundige undersøgelser har ikke givet en forklaring på udslippet.

- Der er nogle detaljer, som gør, at vi har bedt politiet om at udvide efterforskningen for at opklare, om der kan være sket nogen form for hærværk, siger senior vice president i Arla Dan Kolding.

Ingen mennesker kom til skade ved udslippet i Taulov, og det er det eneste udslip af sin art, siden mejeriet, der er landets største ostemejeri, blev taget i brug for 10 år siden.Uheldet skete i et ubemandet rengøringsrum, hvor al dosering til daglig sker automatisk via programmerede computere.

- Vi har undersøgt alle de tekniske forløb omkring hændelsen, og indtil nu er der intet, der peger på en systemfejl, siger Dan Kolding, som dermed begrunder, at hændelsen er politianmeldt./ritzau/