Arla forhandler om opkøb

Den danske mejerigigant er klar til at kaste sig yderligere over det hollandske marked med opkøbet af et hollandsk mejeri. Dog mangler opkøbet en EU-godkendelse.

Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom Arla blev ramt af finanskrisen kaster den dansk-svenske mejergigant sig over et opkøb for at vokse sig ud af krisen.

Ifølge Jyllands-Posten er Arla ganske tæt på at få afsluttet et større opkøb af et hollandsk mejeri, som konkurrenterne FrieslandCampina er blevet tvunget til at frasælge.

Fra Arlas side lyder meldingen at man ganske rigtigt ”har haft samtaler med FrieslandCampina om et opkøb på det hollandske marked,” men derudover ønsker selskabet ikke at kommentere sagen.

EU-godkendelse mangler
Ifølge flere hollandske aviser samt det internationale mejeritidsskrift Dairy Industri Newsletter er der allerede indgået en aftale mellem Arla og den hollandske konkurrent om et mejeri i Nijkerk, og det eneste der mangler, er en godkendelse fra EU-kommissionen.

Et eventuelt køb af mejeriet i Nijkerk vil ifølge Jyllands-Posten betyde, at Arla kan levere frisk mælk til millioner af tyske forbrugere i befolkningscentrene omkring byer som Köln, Düsseldorf, Essen og Dortmund.