Arla-ansat sigtes for giftudslip

Politiet har valgt at sigte en ansat på Taulov Mejeri for hærværk i forbindelse med kemikalieudslip.

Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sydøstjyllands Politi har valgt at sigte en ansat på Arla-mejeriet i Taulov ved Fredericia for hærværk i forbindelse med et større kemikalieudslip på mejeriet.

- Sigtelsen kommer efter grundig efterforskning af sagen, og dermed står det klart, at det ikke var en teknisk fejl på mejeriet, som forårsagede udslippet, skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Hos Sydøstjyllands Politi bekræfter pressekontakt Ulla Kaspersen, at politiet sigter en ansat på mejeriet. Men politiet ønsker ikke at kommentere sagen yderligere, før den er vurderet af politiets jurister, der på nuværende tidspunkt har den til vurdering.Medarbejderen var i forvejen opsagt med virkning fra den 29. april og er nu blevet fritstillet, mens politiet efterforsker sagen.

Udslippet på mejeriet indtraf den 17. december om morgenen, da der skete en sammenblanding af rengøringsmidler fra tre forskellige tanke, som stod i et ubemandet rengøringsrum, der normalt er aflåst.

De flere hundrede ansatte er chokerede over meldingen om, at en mandlig dansk medarbejder ansat gennem flere år er blevet sigtet for hærværk mod Danmarks største ostemejeri.- Vi har vidst et stykke tid, at der var tale om hærværk, siger produktionsdirektør Dan Kolding fra Arla Foods.

- Det er meget trist og ubehageligt, at en af vores medarbejdere er sigtet for at have forvoldt udslippet og dermed udsat kollegerne for fare, siger Dan Kolding.

Han tilføjer, at alternativet havde været, at Arla havde stået med en uforløst sag om årsagssammenhængen i en større miljøsag.

- Vi anser sagen som et meget usædvanligt og enestående tilfælde, siger han.

Ritzau