Arkitektgruppen og NREP i milliardforlovelse

En af landets største projektmagere går sammen med tværnordisk ejendomsfond – i første omgang om to boligprojekter for 1,4 milliarder kroner.

»Teglhusene« på Teglholmen i Københavns Sydhavn omfatter 105 boliger og har en projektværdi på ca. kr. 460 mio. kroner. Projektet er netop blevet udbudt som projektsalgslejligheder, og byggeriet går i gang når der er solgt det fornødne antal boliger. Visualisering: NREP og Arkitektgruppen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den fremstormende projektudvikler Arkitektgruppen har fået den stenrige tværnordiske ejendomsinvestor Nordic Real Estate Partners (NREP) i ryggen: De to virksomheder går sammen om to københavnske boligprojekter for næsten halvanden milliard kroner.

»Samarbejdet er for os en ny måde at indgå en fælles udvikling på, og vi ser de to projekter som de første vogne på toget og håber, at vi senere kan få koblet flere vogne på. Vi betragter NREP som en yderst kompetent og værdiskabende partner, som vil supplere det gode samarbejde med vores øvrige stærke investorer,« siger Robin Feddern, direktør og medejer i Arkitektgruppen, til Berlingske Business.

Virksomheden blev grundlagt for små 30 år siden i Odense, men har de senere år hentet den største del af omsætningen i Storkøbenhavn, blandt andet ved at bygge boliger på Østamager og i Ørestad.

Lejligheder og rækkehuse bliver dels solgt enkeltvis til private, dels samlet til store investorer. Sidste år voksede omsætningen godt 30 procent til lige knap en halv milliard kroner. Men der skal endnu mere fart på, og derfor er alliancen indgået.

Rig murstensfond

»Arkitektgruppen har mangeårig erfaring med at udvikle og opføre nøglefærdige byggerier, og samarbejdet passer godt med vores strategiske fokus på boligudvikling. Det er et område, hvor de rigtige kompetencer kan sikre et attraktivt afkast. De to projekter har høj kvalitet og ligger i meget efterspurgte udviklingsområder,« udtaler partner Rune Højby Kock fra NREP.

Via egne ejendomsfonde forvalter NREP kapital fra eksempelvis oversøiske pensionsselskaber, der gerne vil sætte penge i nordiske mursten. Ud over boliger har NREP øjne og investeringer rettet mod butikscentre og logistikbygninger og ejer desuden lagerhotelkæden Pelican Self Storage.

En af de største investeringer til 1,1 milliard kroner er Herlev-centret Big Shopping, som åbnede for halvanden uge siden.

Kanalboliger på bedding

Arkitektgruppen og NREP har rent teknisk etableret et fælles selskab, som foreløbig rummer de to boligprojekter.

Det mindste af dem er på Teglholmen i Sydhavnen og omfatter 105 boliger fordelt på 11.800 kvadratmeter. De ligger helt ud til vandet og skal sælges til en kvadratmeterpris lige under 40.000 kroner.

Aarstiderne Arkitekter har sat stregerne til »Teglhusene«, som har en anslået projektværdi på 460 millioner kroner. Salget er netop gået i gang, og når tilstrækkelig mange har signeret en salgsaftale, går byggeriet i gang.

Lidt længere mod nord på Sydholmen, på Enghave Brygge, er NREP for nylig trådt ind som investor i et boligprojekt til cirka 2,5 milliarder kroner, som er udviklet af ejendomsveteranen Jens Schaumann og hans selskab NPV.

Boliger for en lille milliard

Det andet fællesprojekt for Arkitektgruppen og NREP ligger på den nordlige del af Amager Strand og omfatter en større grund købt af C.W. Obel Ejendomme.

Her håber duoen at få grønt lys til 28.000 kvadratmeter byggeri, overvejende med boliger. Det svarer næsten til fire fodboldbaner i areal og til cirka 300 boliger.

Arkitektgruppen har netop fået et kommunalt nik til en såkaldt startredegørelse og forventer at have en endelig lokalplan næste efterår, og før kan spaden ikke stikkes i jorden.

Projektsummen her er omkring 940 millioner kroner.

Læs portræt af Robin Feddern: